Care by Volvo

Läs mer om de olika bilabonnemangen som erbjuds hos Care by Volvo.

Vardagen går i högt tempo för många och allt fler strävar nu efter att göra livet så lätt för sig som möjligt. Dessutom lever en allt större grupp ett flexibelt liv där de inte på samma sätt är så platsberoende som förr. Tid är dessutom en bristvara idag, och det är där som Volvo lyckats ta tempen på samtiden.

Lösningen de erbjuder för en smidigare vardag, är Care by Volvo. Med affärsmodellen blir det onekligen enklare att inneha en bil och inte minst mer flexibelt.

Alla som ägt en bil vet att det för med sig ett stort ansvar. Bilen ska underhållas och servas, försäkringar och parkeringsavgifter betalas. Utöver allt detta, har vi det faktum att det aldrig går att förutse exakt vad en bil kostar att hålla i drift. Den oförutsedda posten med utgifter, blir i stort sett alltid större än vad en bilägare räknar med.


Att abonnera på en bil hos Care by Volvo är väldigt enkelt och går att göra på några minuter på hemsidan


Care by Volvo är dock ingen leasingtjänst, vilket många tror. Tanken här är att det inte ska vara svårare att ha tillgång till bil än att ha ett mobilabonnemang, där den senaste mobiltelefonen ingår i avtalet. Kunden ska heller inte behöva ingå i ett krångligt leasingavtal och binda upp sig för flera år framåt.

Att abonnera på en bil hos Care by Volvo är väldigt enkelt och går att göra på några minuter på hemsidan. Du behöver inte träffa någon handläggare och läsa igenom krångliga avtal.

Detsamma gäller uppsägningen. Med tre månaders uppsägningstid kan du antingen välja att avsluta abonnemanget helt eller byta till en annan bilmodell. Du behöver aldrig oroa dig för att bli sittande med ett leasingavtal du inte kan ta dig ur, om din livssituation ändras.

 1. Välj

  Välj bilmodell, färg och tillbehör.

 2. Beställ

  Fyll i person- & bankuppgifter. En kreditprövning görs.

 3. Hämta

  Hämta bilen hos din valda Volvo-handlare.

Redaktionen tipsar
Care by Volvo

Care By Volvo är en unik bilprenumeration där du med kort bindningstid får en fast kostnad per månad och en egen bil. Välj bland flera modeller och prisklasser.

Från 6 590 kr/mån

Vad ingår i Care by Volvo?

När du tecknar avtal med Care by Volvo tillkommer inga extra kostnader. Du behöver inte betala in någon handpenning eller kontantinsats. Du tecknar avtalet och har sedan en fast summa varje månad att förhålla dig till.

Månadsavgiften täcker allt det praktiska som har med bilens drift att göra, det vill säga underhållsreparationer, service, besiktning och försäkringar. Det du står för är drivmedel, fordonsskatt, parkeringsavgifter och eventuell trängselskatt. Normalt slitage av bilen ingår i också i hyran.

Designa bilen som du vill ha den

När du tecknar ett abonnemang med Care by Volvo innebär det att du kommer att få tillgång till en helt ny bil. Du kan välja mellan flera av Volvos kombi- och SUV-modeller. Du kan välja mellan flera olika utrustningsnivåer och alternativ när det gäller motorn. Olika tillval ökar förstås också månadskostnaden.

 • Välj mellan flera av de mest populära modellerna från Volvo.
 • Designa och extrautrusta din bil efter dina behov.
 • Abonnera på din Volvo utan bindningstid och med 3 månaders uppsägningstid.
Alla Volvo-bilar på samma bild

Försäkring för alla bilens passagerare

I abonnemanget ingår helförsäkring för alla passagerare, inklusive chauffören. När du hyr en bil finns det alltid begränsningar kring vem som får köra bilen. Endast den person som skrivit på avtalet är tillåten att köra, om försäkringen ska gälla. Här skiljer sig ett bilabonnemang åt markant. Att använda en bil med ett abonnemang av det här slaget, påminner mycket mer om ett eget ägande av den.

Precis som om du ägde bilen får du dela bilen med vem du vill och det är ditt ansvar att alla som använder bilen följer villkoren som är uppsatta av Volvo för tjänsten.

Vad kostar ett abonnemang hos Care by Volvo?

Precis som med ett mobiltelefonabonnemang, kan du också med Care by Volvo binda upp dig på olika bindningstider och på så vis få ner kostnaden. I dagsläget kostar en Volvo XC40 från 6 790 kr per månad. I den summan ingår 1 000 körmil per år. Kör du mer eller mindre, kan du ändra ditt abonnemang.

Den som verkligen vill behålla flexibiliteten, ska teckna standardkontraktet. Ett sådant kan du avsluta med tre månaders uppsägningstid och även byta bil till en annan modell om du får förändrade behov. Även detta ökar dock kostnaden en aning.

Fler alternativ för vissa bilmodeller

Care by Volvo erbjuder som regel ett bilabonnemang för sina olika bilmodeller, men har även andra alternativ för vissa bilmodeller. För exempelvis XC40 Pure Electric erbjuds bilabonnemang med endast 3 månaders uppsägningstid. Dessutom finns alternativet att få ett attraktivt billån för att finansiera bilen, om man hellre vill det.

Denna modell säljs i nuläget endast online via Care by Volvos hemsida.

Hur tecknar jag ett abonnemang med Care by Volvo?

Det är enkelt att teckna ett abonnemang med Care by Volvo. Du kan göra det direkt på deras hemsida. Du börjar med att välja modell och tillägg på den bil du önskar abonnera på. Därefter fyller du i de uppgifter som Volvo vill ha och så betalar du månadsavgiften i förskott. Samtidigt görs en kreditupplysning på dig.

Ser allt bra ut, godkänner Volvo ditt abonnemang och beställningen färdigställs. När din bil är klar, kan du hämta den hos din volvohandlare. Har du valt en modell där väntetiden blivit extra lång, kan Care by Volvo hjälpa dig med en tillfällig bil under väntetiden.

Care by Volvo Miljöbild

Fördelar med Care by Volvo

Många som läst igenom artikeln så här långt, kan säkerligen se fördelarna med ett sådant här abonnemang. Det är helt enkelt en slags all inclusive-lösning som gör livet så enkelt som möjligt för abonnenten. Du slipper lägga ut kontantinsatser eller handpenningar vid tecknandet av avtalet.

Flexibiliteten med att kunna säga upp avtalet på tre månader och därefter helt enkelt lämna tillbaka bilen, tilltalar många. Lösningen passar särskilt bra för en ny, växande grupp som inte är så platsberoende, utan som kanske vistas utomlands flera månader per år och jobbar därifrån istället.

Sammanfattning

Allt fler människor söker enkelhet och flexibilitet i en vardag där tempot är synnerligen högt. Ett bilabonnemang är definitivt en tjänst som har kommit för att stanna och som vi får se utvecklas på många olika sätt. Flera bilmärken än Volvo, kommer säkerligen i framtiden att erbjuda den här typen av tjänster.

Care by Volvo i korthet

 • Bilabonnemang med fast månadskostnad
 • Välj mellan flera olika populära bilmodeller från Volvo
 • Helförsäkring, service, däckbyte, med mera ingår
 • Uppsägningstid på 3 månader


Care by Volvo

 • Bindningstid Ingen bindningstid
 • Uppsägningstid 3 månader

Vad ingår?

Care by Volvo

Bilmodeller Flera
Bindningstid Ingen
Uppsägningstid 3 månader
Helförsäkring
Service och underhåll
Däck för alla årstider
Vägassistanstjänst
Ersättningsbil
Besiktning
Garanti
Övrigt XC40 Pure Electric har fler finansieringsalternativ
36 månader eller billån/kontant
Välj bil

Vanliga frågor.

Här har vi samlat några vanliga frågor som brukar dyka upp angående bilabonnemang.

Vad är Care by Volvo?

Care by Volvo är en ny bilabonnemangstjänst från Volvo där man till en fast månadskostnad varje månad får ha en egen bil. En av de stora fördelarna med bilabonnemang är dess korta uppsägningstid på 3 månader. Välj mellan många av Volvos populära bilmodeller.

Det finns ingen bindningstid på abonnemanget hos Care by Volvo men däremot en uppsägningstid på korta 3 månader.

Just nu kan du välja mellan flera versioner av XC40, XC60, XC90, V60 och V90. Finns både som diesel, bensin, hybrid och elbilar. Se priser & modeller på denna sida.

Priserna varierar beroende på vilken bilmodell du väljer. Du kan få en XC40 för 6 790 kr per månad medan en XC90 kan kosta från 12 490 kr per månad. Se exakta priser och bilmodeller hör.

I princip allting ingår i denna tjänst. Service, däck för alla årstider, besiktning, garanti, helförsäkring och mer. Läs exakta villkor på denna sida.