Volvo V90 Pressbild

Volvo V90

Bilprenumeration med den populära familjekombin Volvo V90 via Care by Volvo för 9 090 kronor i månaden där allting ingår. En dynamisk kombi med premiumdetaljer och hög komfort. Läs mer om prenumerationen och hur det fungerar längre ned på denna sida.

Volvo V90 kombinerar alla aspekter som behövs för en praktisk familjebil med en känsla av exklusivitet och bekvämlighet. Modellen är tillgänglig att abonnera som bensinbil eller laddhybrid. Den här bilen är utrustad med en säkerhetsstruktur och ett assistanssystem som gör din körning både trygg och njutningsbar. V90 känner till exempel av när du är på väg in i en kurva med för hög hastighet på farthållare, och anpassar då hastigheten för att undvika att en olycka sker.

Med hjälp av de inbyggda Lane Keeping Aid- och Oncoming Lane Mitigation-systemen varnar och/eller åtgärdar bilen din körriktning när du vid högre hastigheter är på väg in i motsatt körfält utan att ha blinkat, eller när ett annat fordon närmar sig.

Bilens infotainmentsystem håller dig som förare uppdaterad med all information du behöver under körningens gång, och erbjuder även underhållning för dig och övriga passagerare. V90 fungerar som din smartphone medan du kör, och via de integrerade apparna och tjänsterna från Google kan du bland annat få uppdaterad trafikinformation och vägledning från Google Maps, ladda ner appar från Google Play, eller ringa och skicka meddelanden till familj och vänner. Du styr enkelt systemet via röstkommandon, och kan därmed bibehålla fullt fokus på körningen.

V90 bensinbil i två varianter

När du bestämt dig för att prenumerera på en V90 bensinbil är det dags att välja mellan Momentum och Cross Country.

  • Momentum passar dig som letar efter en rymlig och smidig kombi med lyxiga detaljer och en välutrustad interiör. Bilens exteriör utmärker sig genom sidofönstrens lister i Bright aluminium, frontgrillens svarta inlägg och kromade ram, samt de unika 18-tumsdäcken med 10 multiekrar som framhäver bilens elegans.
  • Nästa variant, Cross Country, passar dig som söker en bil redo för äventyr, med distinkt lyxkänsla. Den här bilen har ett robust yttre, hög markfrigång och kraftfull fyrhjulsdrift. Exteriören får sitt tilldragande, innovativa utseende genom de högglansiga dekorlisterna som omger sidofönstren, frontgrillens kromdetaljer och ram, samt de sportiga 18-tumsdäcken med fem dubbelekrar. Du har även möjlighet att sätta din egen prägel på Cross Country, med hjälp av till exempel tonad bakruta och färgval på sätenas läderklädsel.

Båda varianterna av V90 bensinbil är så kallade mildhybrider. Det innebär att förbränningsmotorn har uppbackning från en mindre elmotor, vilket reducerar bilens bränsleförbrukning. Mildhybridens elmaskin utgör en länk mellan förbränningsmotorn och ett litiumjonbatteri, och kan användas både som motor och generator. Det betyder i sin tur att den kan tillföra extra kraft vid start och acceleration, men även ta tillvara på den eleffekt som uppstår vid konstantfart och inbromsning.

Elen som återvinns genom elmaskinen används bland annat till bilens styrenheter, lampor och fläktar. Den här tekniken sparar inte bara på bränsleförbrukningen, den gör dessutom bilen mer tystgående och kraftfull.

V90 Recharge elhybrid tar dig med på äventyr med mindre utsläpp

Volvo V90 Recharge är den lyxiga kombin för dig som vill satsa på en mer miljövänlig bil. Elhybrider som denna är utrustade med en förbränningsmotor i kombination med en elmotor, och som förare väljer du själv när bilen ska köra på bensin respektive el. V90 Recharge kan köras 57 km på endast el, och därmed är det generellt sett möjligt att genomföra vardagskörningen fri från utsläpp av kväveoxid och koldioxid. Vid de tillfällen du gör längre resor växlar du vid behov utan krångel över till förbränningsmotorn.

När du sedan behöver fylla på bilens depå av elenergi laddar du den enkelt hemma, eller vid en offentlig laddstation. V90 Recharge förbränningsmotor har en bränsleförbrukning på 2.2 l/100 km, och släpper ut 49 g CO2/km.

V90 Recharge är tillgänglig i R-Design-utförande. Exteriören hos R-Design utmärks av sina stilrena svarta detaljer och 19-tumsdäcken Black Diamond Cut, som utstrålar kraft och stabilitet. Interiören i V90 Recharge karaktäriseras av en genomgående sportig och bekväm känsla. Klädseln på bilens framsäten består av en kombination av naturligt ventilerande nubucktextil och elegant nappaläder, vilket gör dem både snygga och praktiska. Bilens pedaler är gjorda i borstad aluminium med gummiränder, vilket ger fötterna ett bättre grepp och avlastar dina ben. En annan höjdpunkt är den skräddarsydda växelspaken i sportig läder, som ytterligare bidrar till bilens dynamiska och exklusiva stil.

Som förare av V90 Recharge har du tillgång till en rad funktioner som gör din körning mer bekväm och njutningsbar. Till exempel är bilen utrustad med en 360-graderskamera som helt kommer att förändra din upplevelse av att parkera. Kameran visar dig bilens läge från sex olika vyer, inklusive en rakt ovanifrån. Om du mot förmodan skulle vara på väg att kollidera med ett föremål kan bilen dessutom bromsa automatiskt.

Till skillnad från andra varianter av V90 har du även möjlighet att utforma din Recharge med både tonad bakruta och panoramatak. Panoramataket tillför mer ljus till bilens insida, och med ett enkelt knapptryck kan den främre delen av taket öppnas eller lutas för att släppa in frisk luft. Under varma och soliga dagar skyddas bilens passagerare med hjälp av ett elstyrt solskydd i perforerad textil, och när yttertemperaturen överstiger 25 grader fälls detta automatiskt ut vid parkering.


Volvo V90

  • Bindningstid Ingen bindningstid
  • Uppsägningstid 3 månader

Vad ingår?

Care by Volvo V90

Bilmodeller Flera
Bindningstid Ingen
Uppsägningstid 3 månader
Helförsäkring
Service och underhåll
Däck för alla årstider
Vägassistanstjänst
Ersättningsbil
Besiktning
Garanti
Till Care by Volvo