Volvo XC60 Pressbild

Volvo XC60

En smidig bilprenumeration av Volvo XC60 från 9 390 kr i månaden med kort uppsägningstid. Den dynamiska medelstora SUV:en för alla. Välj mellan bensinbil, dieselbil och laddhybrid. Se nedan vad som ingår!

Funderar du på att leasa en Volvo XC60, men har hört talas om ett smidigare avtal som kallas för bilabonnemang? Häng då med i vår artikel om Volvos egen abonnemangstjänst på just Volvo XC60! Här kommer vi att ta upp allt du behöver veta om tjänsten och hur du går tillväga för att skaffa den.

XC60 är idag den vanligaste bilmodellen från Volvo och kan säga motsvara klassikern Volvo V70 och dess popularitet för några decennier sedan. Exteriören på XC60 är elegant men samtidigt robust. Modellen är hög och stabil och den kraftiga fyrhjulsdriften, gör att den passar att använda till allt från långa körningar i fjällen till bilsemestrar i Europa. För att inte tala om att den är en pålitlig trotjänare i det eviga vardagspusslet, där vi ständigt är på språng.

En av styrkorna med Volvos abonnemangstjänst är definitivt att den är flexibel och enkel att använda sig av. Du beställer din XC60 och kör den så länge du behöver. Med en tre månaders uppsägningstid kan du sedan avsluta avtalet, precis när du vill.

Vill du byta bilmodell av någon anledning, kan du till och med göra det också! Dessutom beställer du en alldeles fabriksny bil. När du sätter dig i bilen för första gången är den alltså alldeles nylevererad, direkt från tillverkaren.

Olika varianter av Volvo XC60 du kan abonnera på

Abonnemanget kan tecknas direkt på Volvos hemsida. Samtidigt väljer du bil och det är flera val som ska göras. När det gäller motorn finns tre grundläggande variationer:

 • Plug in-hybrid
 • Diesel
 • Bensin

Du ska också välja stil och detaljer på din Volvo XC60, precis som det går till när du köper en egen bil. Care by Volvo och erbjuder tre olika inriktningar på bilen:

 • Momentum - Den grundläggande premiumbilen är välutrustad och med tåliga textilsäten. Det här är en modell för dig som vill ha allt det lyxiga med XC60, utan överdrivet mycket krom och extra detaljer.
 • Inscription - För dig som gillar extra allt. Kromad exteriör, avancerade interiördetaljer och väldigt hög komfort. Det här är bilen för den som gillar att visa världen att endast det bästa är gott nog.
 • R-Design - Med sitt sportchassi och blanka, svarta detaljer i exteriören uppskattas modellen av alla som gillar aktiv och fartfylld bilkörning.

Beställaren ska också välja färg på bilen. Åtta olika nyanser finns att välja mellan. På just XC60 kan du även välja en lite ovanligare lack i rött. Som extra tillbehör och för en extra kostnad, kan du dessutom välja infällbar dragkrok.

Vad ingår i mitt Care by Volvo XC60-abonnemang?

Men så till det som nästan är lika bra som själva bilen: Care by Volvo-abonnemanget. I den fasta månadsavgiften ingår i stort sett allting som har med bilen att göra. Samtliga passagerare, inklusive chaufför, är helt försäkrade.

Försäkringen är alltid giltig, oavsett vem som kör bilen. Har du barn som behöver övningsköra eller om du vill låna ut bilen, är det alltså inga som helst problem. Det är i den bemärkelsen precis som om det vore din egen bil.

Servicen är schemalagd och du får ett meddelande när det är dags för besiktning eller underhållsservice och reparationer. Då behöver du inte ens åka till verkstaden med bilen. Personal från uthyrningstjänsten hämtar bilen åt dig och återlämnar den, när servicen är klar. Däckhotell och byte av vinter- och sommardäck ingår.

Dessutom har kunden tillgång till Volvo on call-appen. Det är din personliga kundtjänst, dit du kan vända dig med frågor kring allt som har med bilen och abonnemanget att göra. Inte minst finns här assistanstjänst. Med en knapptryckning får du hjälp om något skulle hända när du är ute på vägen.

Vissa saker och förbrukningsartiklar ingår inte. Utgifter du ansvarar för själv är:

 • Bränsle
 • Spolarvätska
 • Vägtullar
 • Parkeringsavgifter
 • Eventuella fortkörningsböter
 • Fordonsskatt

På Care by Volvos hemsida kan du hitta fullständig information om villkoren och detaljer kring det.

Vad är Care by Volvo?

Care by Volvo är en relativt ny tjänst som Volvo Cars erbjuder alla dem som vill ha tillgång till deras bilutbud utan att själva äga bil, med allt vad det innebär. Avtalsformen skiljer sig avsevärt från att hyra bil från en hyrbilsfirma eller leasa bil med ett treårsavtal.

Den här typen av abonnemang växer sig allt större i popularitet och sannolikt kommer flera premiumbilmärken snart att följa efter med den här smarta Iden. Tanken är att det inte ska vara någon större skillnad att abonnera på bil än att abonnera på en streamingtjänst eller en matkasse. Allt praktiskt är redan omskött.

Fast månadskostnad

Månadskostnaden är fast, så du får mycket enklare att budgetera och räkna på de löpande utgifterna för bilen. Alla som någonsin ägt en bil, vet hur många oförutsedda utgifter som hör ihop med ett bilägande. Det slipper du med care by Volvos abonnemang.

Uppsägningstiden är tre månader, vilket passar många idag. Allt fler har en flexibel livsstil där saker och ting regelbundet förändras. Då är den här typen av bilägande perfekt.

Det är alltså en väldigt stor skillnad i jämförelse med ett leasingavtal, där du förbinder dig för tre år framåt och där det dessutom kostar stora summor att avsluta avtalet i förtid. Den detaljen blir aldrig något problem här.

Vad kostar det att abonnera på Volvo XC60?

Så till det som säkerligen många av våra läsare frågar sig: vad månadskostnaden sist och slutligen landar på. Slutsumman varierar en del, beroende på vilken typ av motor du väljer. I skrivande stund kostar en Volvo XC60 med diesel eller bensin, 9 390 kr per månad. Plugin-hybriden är något dyrare. För dagsaktuella priser rekommenderar vi att du klickar dig vidare till Care by Volvo.

Med tanke på vad hur mycket som ingår i tjänsten och att du inte har något billån att betala av på, är det en alldeles rimlig summa. Ingen kontantinsats behöver heller betalas vid tecknandet av avtalet.

Kan jag köpa bilen när abonnemangstiden är slut?

Vissa leasingavtal erbjuder användaren att köpa loss bilen efter att treårsperioden löpt ut. Care by Volvo erbjuder inget sådant. När du säger upp avtalet, har du inte längre tillgång till tjänsten eller bilen.

Hur lång är leveranstiden på min Volvo XC60?

Efter att du har lagt beställningen, kommer bilen att tillverkas i Volvos fabriker. Det tar förstås ett tag och väntetiden är just nu flera månader. Observera att du kan påbörja abonnemanget tidigare om du vill, då får du inledningsvis köra en annan bil. När bilen är klar, byts den ut mot den du beställt och det huvudsakliga abonnemang påbörjas.


Volvo XC60

 • Bindningstid Ingen bindningstid
 • Uppsägningstid 3 månader

Vad ingår?

Care by Volvo XC60

Bilmodeller Flera
Bindningstid Ingen
Uppsägningstid 3 månader
Helförsäkring
Service och underhåll
Däck för alla årstider
Vägassistanstjänst
Ersättningsbil
Besiktning
Garanti
Till Care by Volvo