Schysst

Schysst

Läs mer om bil till fast månadsavgift från Schysst.

Du kanske har streamingtjänster som Spotify och Netflix, men vet du att det har börjat dyka upp liknande tjänster för bilar? Japp, du läste alldeles rätt! Schysst är ett av flera företag som erbjuder prenumeration på bilar.

Det är ett nytt och smidigt sätt att få tillgång till bil i vardagen på sammas sätt som om du var bilägare, men utan att behöva ägna dig åt allt det praktiska som ett innehav av bil medför.

Schysst Mobility AB är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm. I skrivande stund erbjuder de sina tjänster i Stockholm och Uppsala, men planerna på att expandera till flera städer sätts sannolikt i verket inom en snar framtid. På deras hemsida kan du hålla dig uppdaterad om deras lanseringar och vilka nya ställen de erbjuder sina abonnemang.

Är ett bilabonnemang samma sak som att vara med i en bilpool?

Att ha ett bilabonnemang från Schysst är inte riktigt samma sak som att vara med i en bilpool. Det senare är en tjänst för alla som behöver bil en eller ett par gånger per månad. Du bokar bilen inför varje körning och lämnar sedan tillbaka den på utsatt plats.

Ett bilabonnemang är för dig som helt enkelt vill ha tillgång till bil, precis som om den var din egen. Med Schysst har du alltid en bil redo för dina vardagsbestyr, samtidigt som du slipper engagera dig i allt det praktiska som automatiskt följer med bilägande.

Schysst Fiat 500

Vad kostar ett abonnemang hos Schysst?

Kostnaden för ett abonnemang varierar, beroende på bilmodell och storlek. De allra minsta modellerna kostar i dagsläget cirka 5 000 kr per månad, medan större familjebilar ligger på cirka 7 500 kr. Månadskostnaden är alltid fast, oavsett hur lite eller hur mycket du kör.

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnader för parkeringsavgifter, bränsle och eventuellt trängselskatt. När det gäller trängselskatten så betalas den av Schysst som sedan fakturerar dig.

Vilka bilar har Schysst?

Schysst har flera olika bilmärken. De samarbetar med bland annat Hedin Bil och Mabi, vilket gör att de kontinuerligt får tillgång till nya modeller. De flesta av bilarna är som mest ett år gamla och kan alltså vara aningen begagnade. När du skriver avtal framgår alltid årsmodellen på bilen.


Ett bilabonnemang är för dig som helt enkelt vill ha tillgång till bil, precis som om den var din egen


Vad ingår i ett abonnemang, förutom bilen?

Företagets mål är att skapa det absolut enklaste sättet att ha bil på. Det ska vara precis som om du ägde den, men utan att du behöver ägna dig åt service, däckbyte och annat som ett bilägande för med sig. Det tillkommer inga oförutsedda månadskostnader, vilket annars är en väldigt stor utgiftspost, när det handlar om bilägande.

Du behöver heller inte oroa dig för bilens värdeminskning och vad du kan komma att få för bilen i framtiden om du vill sälja. För många finns det en stor trygghet i att veta vad bilen kostar varje månad. Dessutom slipper du den praktiska biten med service och annat.

I abonnemanget hos Schysst ingår:

  • Däckbyte
  • Service
  • Reparationer
  • Fria mil
  • Försäkring med låg självrisk
  • Tillgång till en extra skåpbil 10 dagar per år
  • Ingen bindningstid
  • Möjlighet att pausa abonnemanget

En av styrkorna med Schysst's bilabonnemang är utan tvekan att de inte har någon bindningstid. Många andra tjänster av den här typen kan ha en bindningsperiod på 3 månader, men här hyr du alltså från månad till månad. På det viset skiljer sig Schysst verkligen inte mycket från en streamingtjänst i praktiken.

En annan trevlig, extra förmån är att du gratis kan låna en skåpbil i upp till 10 dagar per år. Det är perfekt om du behöver ta en runda till IKEA eller om ni behöver flytta skrymmande saker som möbler och liknande.

Schysst interiörbild med karta

Fria mil och tillfälliga uppehåll

En annan sak som gör att Schysst sticker ut bland abonnemangstjänsterna, är att de erbjuder fria mil i abonnemanget. De flesta har ett maxtak för körmil på som högst 1 500 km per månad. Men här finns alltså inga sådana begränsningar, vilket är ett jättestort plus.

Det gör att du inte behöver känna dig orolig för att du överstiger körsträckan som ingår i avtalet, vilket i sin tur för med sig extrakostnader. Det gör Schysst till ett bra val för alla som gillar att åka på bilsemester eller har släktingar i en annan del av landet som besöks regelbundet.

Om du tillfälligt inte har behov av bilen för att du till exempelvis bli sjuk eller ska resa bort på semester, behöver du inte säga upp hela avtalet. Då kan du helt enkelt pausa abonnemanget några veckor och sedan återuppta det igen när du behöver bilen.

Schysst abonnemang kontra bilägande

Givetvis kostar det mer att abonnera på en bil från Schysst än att själv äga en. Men skillnaden är ändå inte jättestor. Den extra kostnad du betalar för att få den service som abonnemanget medför, är definitivt inte orealistisk på något sätt.

Du får förmånen att slippa stora, oförutsedda kostnader i form av reparationer och underhåll. Du kan njuta av att ha tillgång till bil precis som om du ägde den, men aldrig behöva ägna dig åt däckbyte, verkstadsbesök och besiktning.


Schysst

  • Bindningstid Ingen
  • Uppsägningstid 30 dagar

Vad ingår?

Schysst

Bilmodeller Flera olika
Bindningstid Ingen
Uppsägningstid 30 dagar
Körsträcka Obegränsad
Helförsäkring
Service och underhåll
Däck för alla årstider
Hemleverans
Garanti Ja